0
  • Ingen produkter i kurven

Sådan vedligeholder du din sofa og fjerner pletter

Del via:

Line Olesen

Vedligeholdelse af møbelstoffer

Ønsker du at bibeholde møbelstoffets udseende og forlænge dets levetid, er jævnlig rengøring og rensning essentielt. Støv og snavs kan fremme slid og på sigt også ændre stoffets farve. Yderligere medvirker støv og snavs til et dårligt indeklima.

Almindelig rengøring

Vi anbefaler hyppig støvsugning af stoffet for at undgå pletter samt regelmæssig aftørring af stoffet med en fugtig klud.

Pletfjerning

En hurtigt indsats er afgørende for at opnå det bedste resultat.
Pletter fra tyktflydende eller faste stoffer, såsom chokolade, skrabes mest muligt op med en sløv kniv eller spartel før videre behandling. En indtørret plet kan støvsuges for løse partikler før den bearbejdes videre. Hvis det drejer sig om spildte væsker, som f.eks. sovs, suges væsken op med en absorberende ren serviet eller klud før den videre bearbejdes.
Pletter som ikke er fedtholdige, såsom vin, fjernes i første omgang ved skånsom dupning med en ren fnugfri klud eller svamp opvredet i rent vand. Pletten bearbejdes fra yderkant og ind mod midten med rene, fnugfri klude.

Fedtholdige pletter kan fjernes med hertil egnede pletfjerningsprodukter. Vi anbefaler altid, at et pletfjerningsprodukt afprøves på et ”usynligt” sted, før det anvendes. Møbelstoffet skal tørre helt inden brug.

Vi gør opmærksom på, at mange pletter kræver en speciel behandling og teknik. Vi anbefaler derfor altid, at tage kontakt til en professionel møbelrensningsvirksomhed, inden pletfjerningen iværksættes

Skriv en Kommentar

© MAKE Nordic 2017 - 2020