0
  • Ingen produkter i kurven

Bæredygtighed

NÅR DU VÆLGER BÆREDYGTIGT, ER DU MED TIL AT PASSE PÅ VORES VERDEN!

Hvis der er noget, der følger os længe her i livet, er det vores møbler. Og produceres de i en god kvalitet, kan de gå i arv i generationer. Det er vigtigt for os at skabe møbler, af både designmæssig kvalitet og med et bæredygtigt aftryk på sig.
Møblerne hos MAKE nordic er derfor alle produceret i samarbejde med danske underleverandører. Alle møbler har løsninger, der er valgt ud fra en ambition om at sikre en fremtidig bæredygtighed gennem hele produktionen. Vi bestræber os på, at vores træ er FSC-certificeret.
Koldskummet i sofaerne er Oeko-tex certificeret, og det samme gælder flere stoftyper, hvor Oekotex mærket og EU-Blomsten er repræsenteret. Derudover bruger vi materialer og møbelstof, der fremstilles af genanvendt plast og uld. Vi drømmer om at kombinere holdbarhed, bæredygtighed og design, som rammer den nordiske ånd. Og vi samarbejder med de bedste på hvert sit felt i Danmark. De ting vi laver, skal føles rigtigt i maven, og det skal være møbler, vi vil have stående i vores eget hjem. Derfor har vi både fokus på det smukke design, det danske håndværk og de bæredygtige kvalitetsmaterialer, der kan gå i arv i generationer.

FSC TRÆ

FSC (Forest Stewardship Council) er den eneste globale mærkningsordning til træ og papir. FSC har således ét sæt regler, der gælder verden over. Du finder FSC-skove i hele verden, lige fra vores hjemlige danske skove til regnskovene i Sydamerika og bushskovene i Østafrika. FSC-skove er bæredygtige skove, da der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

FSC beskytter dyr og planteliv. Ligeledes er de mennesker, der arbejder i skovene, sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn. Mærkningen sørger også for at beskytte lokalbefolkninger og skovenes beboere, hvilket især har stor betydning i de tropiske områder. FSC er den eneste globale mærkningsordning, der har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Verdens Skove.

Når du køber et FSC-produkt, ved du derfor, hvad du får – ligegyldigt om det er et produkt fra Danmark eller andre lande. Og du er med til at sikre og beskytte naturen og de sociale forhold i de skove, som træet kommer fra. Dette gælder, når du køber produkter af FSC-certificeret træ – lige fra møbler til papir og emballager. Med dit valg giver du din støtte til de skovejere, der har valgt at drive skoven med respekt for mennesker og natur. Vælger du produkter med FSC-mærkningen, er der en garanti for at de er lavet af træ, du kan købe med god samvittighed.

For MAKE nordic har det været et helt naturligt valg at anvende FSC-træ til vores stole, borde, bænke og i sofakonstruktioner. FSC er et af de vigtigste værktøjer for at være med til at sikre en bæredygtig skovdrift for både dyr, natur og mennesker. Boligindretning bør foregå med omtanke og derved bliver glæden ved møblerne endnu større.

OEKO-TEX STOF OG KOLDSKUM

Hos MAKE nordic ønsker vi at begrænse brugen af unødige kemikalier generelt og i vores egen produkter i særdeleshed. Derfor har det været et naturligt valg – i videst muligt omfang – at anvende Oeko-tex® tekstiler og skum i produktionen af vores møbler.

Oeko-tex er verdensførende sundhedsmærkning indenfor tekstiler og således også møbelskum. Der er tale om en frivillig mærkningsordning, der stiller skrappere krav til indholdet af kemikalier og andre sundhedsskadelige stoffer i tekstiler til bl.a. tøj og møbelproduktion end lovgivningen gør. Oeko-tex udelukker derfor flere sundhedsskadelige stoffer, der ellers er tilladt af den almindelige lovgivning. Kravene bag Oeko-tex afhænger endvidere af, hvor tæt på koppen tekstilerne skal anvendes og de ændres i takt med nye resultater i forskningen inden for lægevidenskaben mv. Herved sikres, mærkningen hele tiden er i trit med udviklingen – til tryghed for dig som forbrugerne.

På trods af Oeko-tex skrappe krav betyder det ikke, at man er nødt til at gå på kompromis med produkternes kvalitet og holdbarhed. MAKE nordic’s produkter er af så høj kvalitet, at de kan gå i arv til de næste generationer.

EU BLOMSTEN

EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke. Helheden er essentiel i forhold til EU-Blomsten, og Certificeringen er et helhedsperspektiv på produktets samlede miljøbelastning og beskæftiger sig derfor med alle relevante faser i produktets livscyklus fra råvarer og produktion til bortskaffelse og genbrug. Produkter der er certificerede med EU-Blomsten har dermed en begrænsende miljøbelastning. EU-Blomsten sætter desuden høje krav til produkternes indhold af kemikalier – både af hensyn til forbrugernes sundhed og til miljøet.

For at et produkt kan markeres med EU-Blomsten, skal produktet igennem en omfattende certificeringsproces hos Miljømærkning Danmark – med dokumentation og kontrol af, at det lever op til de fastsatte krav. Når du vælger et produkt mærket med EU-Blomsten, kan du derfor – uanset hvilket produkt du vælger – være sikker på, at det er blandt de miljømæssigt bedste i dets kategori. Du værner således om miljøet og driver produktion og produktudviklingen i en mere bæredygtig retning.

Vugge til grav betragtningen om produkternes miljøbelastningen er essentiel for MAKE nordic. Vi bestræber os på i videst muligt omfang på, at vores produkter kan blive mærket med EU-Blomsten. Vi samarbejder med vores leverandører på området og har en ambition om, at vores FSC-certificerede træ i nærmeste fremtid udelukkende skal anvendes til møbler markeret med EU-Blomsten.

Læs mere…

2014-04-03_21h39_04

MILJØVENLIGE MØBLER

Når du vælger miljøvenlige møbler, er du med til at passe på naturen, miljøet, din familie og dig selv. Miljøvenlige møbler kan være mange ting. De kan være bæredygtigt fremstillet, og de kan bestå af bæredygtige materialer. Uanset om dine møbler har en af miljø-mærkningerne, eller om de er fremstillet med mindre brug af vand eller plastik, så skal de selvfølgelig også passe ind i din boligindretning. Så vælg dine møbler med hjertet, med maven, med fornuften eller med øjnene. Bare det føles rigtigt for dig!

BÆREDYGTIGT DESIGN – EN DEL AF DIG

Arkitekttegnede møbler i høj kvalitet er ofte møbler, vi har lyst til at have i vores hjem i mange år. Når du køber dine møbler hos MAKE nordic får du netop disse kvaliteter – og så får du tidløst, skandinavisk design oveni. Bæredygtigt design handler ikke kun om miljøvenlige materialer eller grøn produktion. Det handler også om, at du får møbler, du har lyst til at have i dit hjem i de næste mange år. De bliver helt automatisk en del af dig, og en del af din families historie. Du skal ikke ud og investere i nyt hele tiden. Undgå køb-og-smid-væk. Og det er meget bæredygtigt!

Del via:

© MAKE Nordic 2017 - 2020