0
  • Ingen produkter i kurven

Bæredygtighed

VÆLG BÆREDYGTIGE MØBLER

SÅ ER DU MED TIL AT PASSE PÅ VORES VERDEN.
Hvis der er noget, der følger os længe her i livet, er det vores møbler. Og produceres de i en god kvalitet, kan de gå i arv i generationer. Det er vigtigt for os at skabe møbler, af både designmæssig kvalitet og med et bæredygtigt aftryk på sig.
Møblerne hos MAKE nordic er derfor alle produceret i samarbejde med danske og nordiske underleverandører. Alle møbler har løsninger, der er valgt ud fra en ambition om at sikre en fremtidig bæredygtighed gennem hele produktionen. Vi bestræber os på, at vores træ er FSC®-certificeret. Koldskummet i sofaerne er Oeko-tex® certificeret og indeholder ikke bromerede flammehæmmere, hvilket også gælder de fleste af vores standard stoftyper, der oftest er mærket med Oeko-tex eller EU-Blomsten. Derudover bruger vi materialer og møbelstof, der fremstilles af genanvendt plast og uld samt læder, der er Svanemærket®
Vi drømmer om at kombinere holdbarhed, bæredygtighed og design, som rammer den nordiske ånd. Og vi samarbejder med de bedste på hvert sit felt. Ingen er perfekte, og vi kan hele tiden blive bedre. Vi forsøger hver dag at blive lidt mere bæredygtige og fri for kemi. De ting vi laver, skal føles rigtigt i maven, og MAKE nordic ønsker at levere møbler til dig, som vi ønsker at have stående i vores eget hjem. Derfor har vi både fokus på det smukke design, det danske håndværk og de bæredygtige kvalitetsmaterialer, så dine møbler måske kan gå i arv i generationer.

Se møblerne HER

BÆREDYGTIGT DESIGN – EN DEL AF DIG

Arkitekttegnede møbler i høj kvalitet er ofte møbler, vi har lyst til at have i vores hjem i mange år. Når du køber dine møbler hos MAKE nordic får du netop disse kvaliteter – og så får du tidløst, skandinavisk design og bæredygtige materialer oveni. Bæredygtigt design handler naturligvis om miljøvenlige materialer og grøn produktion. Men det handler i høj grad også om, at du får møbler, du har lyst til at have i dit hjem i de næste mange år. De bliver helt automatisk en del af dig, og en stor del af din families historie. Du skal ikke ud og investere i nyt hele tiden. Undgå køb-og-smid-væk mentaliteten. Det er meget mere bæredygtigt – også i længden!

Vil du vide mere?
Kontakt os HER

SVANEMÆRKET® LÆDER

Når du bestiller stole hos MAKE nordic, kan du vælge at få dem betrukket med Svanemærket® Dunes læder fra Sørensen Læder. Kvaliteten er i top, overfladen er smuk, blød og lækker. Denne lædertype får patina og bliver kun smukkere med tiden.

Se stole med læder HER

FSC® TRÆMØBLER

For MAKE nordic har det været et helt naturligt valg at anvende FSC-certificeret træ til vores stole, borde, bænke og i sofakonstruktioner. FSC er en af de vigtigste mærkninger, der kan være med til at sikre minimal miljøpåvirkning, samt en bæredygtig skovdrift for både naturen, mennesker og dyr. Boligindretning bør foregå med omtanke. Derved bliver glæden ved møblerne endnu større.

FSC (Forest Stewardship Council®) er en global mærkningsordning til træ og papir. FSC har således ét sæt regler, der gælder verden over. Du finder FSC-skove i hele verden, lige fra vores hjemlige danske skove til regnskovene i Sydamerika og bushskovene i Østafrika. FSC-skove er bæredygtige skove, da der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

FSC beskytter dyr og planteliv. Ligeledes er de mennesker, der arbejder i skovene, sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn. Mærkningen sørger også for at beskytte lokalbefolkninger og skovenes beboere, hvilket især har stor betydning i de tropiske områder. FSC er den eneste globale mærkningsordning, der har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Verdens Skove.

Når du køber et FSC-produkt, ved du derfor, hvad du får – ligegyldigt om det er et produkt fra Danmark eller andre lande. Og du er med til at sikre og beskytte naturen og de sociale forhold i de skove, som træet kommer fra. Dette gælder, når du køber produkter af FSC-certificeret træ – lige fra møbler til papir og emballager. Med dit valg giver du din støtte til de skovejere, der har valgt at drive skoven med respekt for mennesker og natur. Vælger du produkter med FSC-mærkningen, er der en garanti for at de er lavet af træ, du kan købe med god samvittighed.

Se møbler med FSC træ HER

Læs mere om FSC

FSC

OEKO-TEX STOF OG KOLDSKUM

Hos MAKE nordic ønsker vi at begrænse brugen af unødige kemikalier generelt og i vores egen produkter i særdeleshed. Derfor har det været et naturligt valg at anvende Oeko-tex® koldskum uden bromerede flammehæmmere og unødvendige giftstoffer i produktionen af vores sofaer, stole og møbler.

Oeko-tex er en verdensførende sundhedsmærkning indenfor tekstiler og således også møbelskum. Der er tale om en frivillig mærkningsordning, der stiller skrappere krav til indholdet af kemikalier og andre sundhedsskadelige stoffer i tekstiler til bl.a. tøj og møbelproduktion end lovgivningen gør. Oeko-tex udelukker derfor flere sundhedsskadelige stoffer, der ellers er tilladt af den almindelige lovgivning. Kravene bag Oeko-tex afhænger endvidere af, hvor tæt på koppen tekstilerne skal anvendes og de ændres i takt med nye resultater i forskningen inden for lægevidenskaben mv. Herved sikres, mærkningen hele tiden er i trit med udviklingen – til tryghed for dig som forbruger.

På trods for Oeko-tex’s skrappe krav betyder det ikke, at man skal gå på kompromis med produkternes kvalitet og holdbarhed. MAKE nordic’s produkter er af så høj kvalitet, at de ofte kan gå i arv til de næste generationer.

Se møbler med Oeko-tex koldskum HER
Se stoftyper HER

EU BLOMSTEN MØBLER

EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke. Helheden er essentiel i forhold til EU-Blomsten, og Certificeringen er et helhedsperspektiv på produktets samlede miljøbelastning og beskæftiger sig derfor med alle relevante faser i produktets livscyklus fra råvarer og produktion til bortskaffelse og genbrug. Produkter der er certificerede med EU-Blomsten har dermed en begrænsende miljøbelastning. EU-Blomsten sætter desuden høje krav til produkternes indhold af kemikalier – både af hensyn til forbrugernes sundhed og til miljøet.

For at et produkt kan markeres med EU-Blomsten, skal produktet igennem en omfattende certificeringsproces hos Miljømærkning Danmark – med dokumentation og kontrol af, at det lever op til de fastsatte krav. Når du vælger et produkt mærket med EU-Blomsten, kan du derfor – uanset hvilket produkt du vælger – være sikker på, at det er blandt de miljømæssigt bedste i dets kategori. Du værner således om miljøet og driver produktion og produktudviklingen i en mere bæredygtig retning.

Vugge til grav betragtningen om produkternes miljøbelastningen er essentiel for MAKE nordic. Vi bestræber os på i videst muligt omfang på, at vores produkter kan blive mærket med EU-Blomsten. Vi samarbejder med vores leverandører på området og har en ambition om, at vores FSC-certificerede træmøbler i nærmeste fremtid kan mærkes med EU-Blomsten.

Se stoftyper HER

MILJØVENLIGE MØBLER

Når du vælger miljøvenlige møbler, er du med til at passe på naturen, miljøet, din familie og dig selv. Miljøvenlige møbler kan være mange ting. De kan være bæredygtigt fremstillet, og de kan bestå af bæredygtige materialer. Uanset om dine møbler har en af miljø-mærkningerne, eller om de er fremstillet med mindre brug af vand eller plastik, så skal de selvfølgelig også passe ind i din boligindretning. Så vælg dine møbler med hjertet, med maven, med fornuften eller med øjnene. Bare det føles rigtigt for dig!

Del via:

© MAKE Nordic 2017 - 2020